You are here

Åben Skole på Stændertorvet

Nyt initiativ til skoleklasser på Stændertorvet!

Åben skole på Stændertorvet er i nyt initiativ fra Museet for Samtidskunst, Roskilde Museum, VisitRoskilde og Byens Hus. Lige nu kan I finde nogle forskellige faglige forløb, som man kan lave med skoleklasser i byrummet. Der vil løbene komme nye forløb, så hold øje med siden.

Byens hus 

Corona Camino

En gruppe frivillige i Byens hus og en af husets kulturmagere har taget initiativ til ’Corona Camino’. Det går i al sin enkelhed ud på, at man går en tur med en samtalepartner og et samtalekort, hvor der er sat tid og plads af til at få snakket med hinanden samtidig med, at man bevæger sig rundt i byen eller naturen. Corona Caminoen er både en metode og en ramme for den gode samtale. Så kom ud med eleverne, til dybe snakke og et smukt byrum.

Se mere her: Corona Camino - en snak på tur

Tanketræer

Som mennesker har vi brug for at lytte og blive lyttet til. Og I kan nu dele deler jeres tanker og behov med andre via de otte opstillede tanketræer foran det gamle rådhustårn. Hvad tænker I? Hvad har I behov for? Skriv en seddel og hæng den op så den kan inspirere og motivere.
Byens hus vil løbende samle op på de temaer, der opstår og søge at finde lokale løsninger på lokale behov. Som en del af Åben Skole på Stændertorvet, har Byens Hus lavet en guide til hvordan I som klasse arbejder med Tanketræerne.

OBS! Sidste chance for at besøge Tanketræerne er onsdag den 24. juni 2020

Se mere her: Byens hus Tanketræer

100% FREMMED?

I 2018 og 2019  indsamlede Københavns Internationale Teater 250 portrætter, 250 interviews og 250 stemmer tilhørende 250 statistisk udvalgte borgere, der er kommet til Danmark som flygtninge siden 1956. Ti af disse er fra Roskilde. De blev fundet via foreningen World Wide Words store netværk blandt flygtninge og indvandrere i Roskilde.

De ti meget personlige historier handler om at søge og at finde asyl, og samtidig om en by og dens borgere, der viser rummelighed ved at åbne dørene til mennesker i nød. Alle portrætter er taget i og omkring Vikingeskibsmuseet ved Roskilde Fjord af kunstneren Maja Nydal Eriksen.  Billederne og de tilhørende historier kan du opleve i Verdensrummet på 1 sal i Byens hus.

For mere information om projektet - 100pctfremmed.dk

Book adgang til udstillingen på God plads til medborgerskab

Museet for Samtidskunst

Kunst som værn mod terror

Forløbet handler om terror. Eller nærmere frygten for terror, og hvordan vi som samfund og privatpersoner forholder os til, snakker om og handler ud fra truslen om terror. Med udgangspunkt i Peter Voss-Knudes kunstværk, en stor Rosakvarts ved Det Gule Palæ, tager forløbet klassen med ind i vurderingen af kunst og terrorsikring i byrummet.

Se mere her: Kunst som værn mod terror

Roskilde Museum

Museums Mysteriet

Prøv en sjov, lærerig og anderledes byvandring. Arbejder I med Middelalderen er der her rig lejlighed til at komme ud af klasselokalet og undersøge Roskildes historie på en sjov og spændende måde. Spillet findes på app’en Useeum, som er gratis.

Se vejledning i, hvordan du henter spillet her: ROMU Museumsguide

VisitRoskilde

Guides til byen

Hos VisitRoskilde kan man finde information om mange af Roskildes seværdigheder og de små fine glemte steder. Her kan I blandt andet finde folder om:

  • Roskildes kilder
  • Roskildes nedlagte klostre
  • Roskildes (tidligere) købmandsgårdene
  • H. C. Andersens Roskilde
  • Naturperler i Roskilde Kommune

Kom ind på turistbureauet og få mere information.

Se mig!

Der er mange reklamer i byrummet og på turistbureauet bugner det med folder og brochurer, der vil lokke gæster til forskellige steder i Danmark. Nogle steder lokker med vind i håret og hygge i naturen, mens andre steder tilbyder gourmetmad og kulturhistorie. Tag på turistbureauet og find nogle gode folder, som I kan bruge til reklameanalyse. Clio har lavet et undervisningsforløb om reklamer, som alle Roskildes skoler har adgang til.

Se mere her: Clio Reklame undervisning

 

 

 

Senest opdateret

22.06.2020