You are here

Byens hus fem år

  • Byens hus fem år

    Nutidens hus står på skuldrene af fortidens beslutninger, så vi kan få øje på fremtidens drømme

  • konfetti

    Nutidens hus står på skuldrene af fortidens beslutninger, så vi kan få øje på fremtidens drømme

  • kage og fem år

    Nutidens hus står på skuldrene af fortidens beslutninger, så vi kan få øje på fremtidens drømme

Den 15. maj er det fem år siden, at 3.000 m2 moderne medborger- og demokratihus blev indviet. Lad os et øjeblik dvæle ved fortiden, for at forstå nutiden og tage hul på fremtiden.

Et historieværksted, en opgradering, en gavebod og et stort sammenskudsgilde. Det var de oprindelige planer for fejringen af Byens hus fem år i marts, april og maj 2020. Men så skete der noget uventet. Corona skete. Og alle de festlige planer er nu lagt i skuffen, klar til at blive hevet frem så snart det er muligt - formentlig i foråret 2021, så det i stedet bliver en seks års fejring. 

Indtil da kan du gå på opdagelse her på siden, hvor videoer, artikler og lydklip viser Byens hus mange facetter... og så sker der også noget andet.

SURPRISE! Fredag den 15. maj

Lidt fest skal vi da have - derfor er du inviteret til at deltage foran din skærm, når vi, sammen hver for sig, fejrer Byens hus´ femårs dag den 15. maj kl. 19.00 til 19.30

Her vil du kunne møde både frivillige, initiativtagere, borgmesteren og måske dig selv - hvis du altså har sendt os en hilsen.

De mange menneskers hus

Historien om Byens hus er historien om mange forskellige mennesker, der på mange forskellige tidspunkter og på mange forskellige måder, har haft visioner og handlekraft. Det er de medborgere, der brugte tid og kræfter på at formulere deres ønsker til et moderne medborgerhus. Det er byrådsmedlemmerne, der tog en modig beslutning om at gøre ”noget andet” for at styrke det levende demokrati. Det er de mange, der i de seneste fem år har indtaget huset på hver deres måde og givet det liv med aktiviteter og initiativer.

Det er alle, der på et eller andet tidspunkt, har deltaget med nysgerrighed, undren, ideer og meninger. Og det er de frivillige, medarbejdere og praktikanter, der i de første fem år har fundet på, testet, lyttet, svaret og heppet på hinanden.

Når vi fejrer ”Byens hus fem år” fejrer vi hinanden. Fordi nutidens hus står på skuldrene af fortidens beslutninger, så vi kan få øje på fremtidens drømme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senest opdateret

04.06.2020