You are here

Deltag i en Corona tid

Byens Klaver, Corona Camino og tanketræer. Under coronanedlukningen skulle Byens hus genopfinde sig selv - udendørs. Og de fleste af initiativerne kan du stadig opleve.

Hvordan holder vi sammen, når vi også skal holde afstand? Byens hus har lyttet til medborgernes behov og igangsat en række initiativer, som du kan deltage i - selv i en Corona tid.

Byens Klaver

Et helt nyt eksperiment vil bringe musik og glæde til Stændertorvet. Byens Klaver er et udendørs klaver, der står i en beskyttende kasse på Stændertorvet, så du kan spille på det eller lytte til andre der spiller. Håbet er at der kan opstå nogle små magiske øjeblikke og spontane fællesskaber omkring klaveret. Du kan også låne det, hvis du har et offentligt arrangement et andet sted i Roskilde. Du kan følge med på instagram #ByensKlaver og læse mere på Byens Klavers egen side, ved at klikke her.

 

Corona Camino

Det er vigtigt at tale sammen og røre sig. Og det kan sagtens foregår med afstand udendørs. Derfor introducerer Byens hus frivillige Corona Camino - snak på en gåtur.

  • Du kan enten selv invitere en samtalepartner eller skrive til byenshus@roskilde.dk, så finder vi en samtalepartner til dig.
  • I bestemmer selv hvor lang tid I vil gå (fx 45 minutter) og hvorhen.
  • I kan vælge mellem emnerne Fritid, Familie, Studieliv eller Arbejde.
  • I får et samtalekort med en række spørgsmål til inspiration for jeres samtale om det valgte emne
  • I mødes, går af sted og får en god snak

Du kan skrive og bede om en samtalepartner allerede nu til byenshus@roskilde.dk - men I kan først komme ud og gå efter den 16. maj.

Tanketræer på Kulturstrøget

OBS! Du kan ikke længere interagere med tanketræerne. Men hvem ved, måske kommer de tilbage på et senere tidspunkt. Tanketræerne på Kulturstrøget er en måde vi kan få følelsen af samvær uden at mødes samtidig. Som mennesker har vi brig for nærvær og samhørighed. Del dine tanker ved at skrive dem på et kort ,som du hænger op på ét af tanketræerne, der er midlertidigt opstillet på Stændertorvet. Både Roskilde Museum, Biblioteket og Algade 31 har også opstillet træer. Du kan læse mere om initiativet i nyheden: Tanketræer på Kulturstrøget. Du kan også se billeder af tanketræerne på Instagram. Og hvis du selv lægger billeder op på de sociale medier, så husk #tanketræer #Alletiderstanker

Månedsplakaten lever!

Normalt indeholder månedsplakaten arrangementer, der foregår i Byens hus, men siden april har plakaten været dedikeret til arrangementer og tiltag, der foregår alle mulige steder udendørs i Roskilde Kommune og online. Vores frivillige sætter plakaten op rundt omkring i kommunen. Men du kan også finde den her på siden under månedsplakater.

Senest opdateret

04.08.2020