You are here

Corona Camino – snak på en gåtur i Roskilde

- klik på billedet for at se videoen.

Corona har vendt op og ned på vores hverdag. Tilfældige møder i byen, oplevelser og snakken med andre, er vi mange der savner. Corona Camino er en gåtur, hvor du får disse ting, men på en ny måde.

Hvad er Corona Camino?

Da Corona blev nyt for os alle, tog en gruppe frivillige i Byens hus og en af husets kulturmagere, initiativ til ’Corona Camino’. Det går i al sin enkelhed ud på, at man går en tur med en samtalepartner og et samtalekort. 

Samtalekort til inspiration

Samtalekortene er en guide, der sætter rammerne for et samtaleemne. Men hvordan samtalen udvikler sig, er op til jer. Samtalekortene har forskellige overskrifter, og I vælger helt selv det kort, der lyder interessant for jer. Kortene lægger op til forskellige samtaleemner, og handler om alt fra Fritid, Studieliv, Arbejde, Familie, til Roskilde Domkirke. Kortene har en række underspørgsmål, man kan bruge som inspiration til samtale, f.eks. om, hvad der har været en øjneåbner og/eller udfordrende i tiden med corona.

Hvordan finder du en samtalepartner?

Du kan selvfølgelig gå en Corona Camino med en du allerede kender. Du kan også mødes med en du ikke kender, og på den måde få en helt ny samtale-oplevelse! Byens hus sekretariat har et system til at matche Corona Camino-partnere. Vil du være med? Skynd dig at sende en mail til Byens hus hvis du har mod på dette. 

Sådan går I en Corona Camino

Når du har din samtalepartner, aftaler I hvor og hvornår I mødes. Som udgangspunkt anbefaler vi, at I afsætter 30 minutter. Derefter vælger I et (eller flere) samtalekort med emner, I kunne tænke jer at tale om. Samtalekortene kan bruges som I har lyst til - I kan eksempelvis aftale, at den ene af jer står for at stille spørgsmålene, imens den anden har styr på, hvor I skal gå hen. Men det er helt op til jer selv, samtalekortene er blot en guide. 

Corona Camino for skoleklasser 

Her finder du samtalekortene

Du kan hente jeres Corona Camino samtalekort i Byens hus, i porten til Den Gamle Byrådssal, eller selv printe dem her fra siden:

FAKTA

sten med kompas

Hvad er en Camino?

Caminoen er et system af pilgrimsruter, der strækker sig tværs gennem Europa og ender i Santiago de Compostela i det nordlige Spanien. Særlig kendt er den 800 km lange strækning, der går fra Sydfrankrig til den spanske vestkyst. At gå Caminoen er de seneste år blevet en populær ferieform der giver plads og tid til eftertanke.
Læs mere om at gå Caminoen her

Senest opdateret

09.02.2021