You are here

Den Gamle Byrådssal (80 pers.)

Et smukt og historisk lokale udover det sædvanlige

Den Gamle Byrådssal er som navnet indikerer Roskildes Kommunes gamle byrådssal, og Byens hus' flagskib som du kan booke til arrangementer, hvor du ønsker at imponere dine deltagere i helt specielle rammer.

Når du booker Den Gamle Byrådssal kan du også benytte de tilstødende lokaler til fx. servering, workshop, backstage eller lignende.

Den Gamle Byrådssal har tidligere været benyttet til:

 • Koncerter
 • Foredrag
 • Workshops
 • Konferencer
 • Performance
 • Pressemøder

Den Gamle Byrådssal udlånes primært til store offentlige arrangementer – og du forpligter sig samtidig til at synliggøre arrangementet både via gratis markedsføring og ved på dagen at lægge den røde løber ud. Dette kan du læse mere om i afsnittet Information om Den Gamle Byrådssal herunder.

Tages der entre eller er arrangementet lukket for offentligheden tager vi som oftest lokaleleje. Vær opmærksom på at åbne arrangementer i Den Gamle Byrådssal kan bookes 1 år i forvejen, og lukkede arrangementer kun kan bookes 3 måneder i forvejen. 

Lokalet anvendes i vid udstrækning til vielser, derfor er det i udgangspunktet ikke muligt at booke lokalet lørdage i tidsrummet 11:00 - 14:00

Obs! For at låne Den Gamle Byrådssal skal du have været på en rundvisning hvor du bliver sat ind i sagerne. Disse foregår den 1. onsdag i måneden klokken 17, og starter ved turistinformationen. 

Information om Den Gamle Byrådssal

 • Hvor ligger lokalet?

  Lokalet ligger i tårnbygningen på Stændertorvet.

  Du skal ind gennem træporten og op på 1. sal.

  Hvis du skal op med elevator, befinder denne sig bag bygningen. Kontakt husværten på 20534805 for at låne nøglen. 

 • Hvilke faciliteter er der i lokalet?

  • Storskærm med HDMI og VGA kabel - Medbring din egen PC ( Guide til storskærm)
  • WiFi -  Du kan gratis logge på det trådløse internet "Roskilde"
  • Der er borde og stole i lokalet
  • I lokalet er bordet der benyttes til vielser, det kan ikke flyttes fra lokalet, men kan stilles i et hjørne
  • Der er et lille køkken tilknyttet lokalet hvor der er mulighed for at brygge kaffe, anrette servering etc.

  OBS! TEKNISK SUPPORT

  Du skal selv sætte dig ind i de apparater, du skal burge i forbindelse med en booking.

  Ovenfor er anført hvilke tekniske apparater og stik, der er tilgængelige. Alt andet skal du selv medbringe - herunder din egen computer. 

  Det er en god idé at afprøve det tekniske inden dit møde/arrangement - computere er vidt forskellige og du skal sætte dig ind i hvordan din computer taler sammen med det apparat som er tilgængeligt i lokalet.

 • Hvordan tændes lyset i Den Gamle Byrådssal ?

  Der er flere steder i det vi kalder Tårnhuset hvor du tænder lys. 
  Lys 1: Stueplan - Hallen og forrummet til byrådssalen - Tryk på den midterste kontakt, som sidder tv. for hoveddøren overfor trappen til byrådssalen

  Lys 2: Stueplan -  Kontakt i indhak ved trappen - Kontakten tænder for spot i indgangspartiet

  Lys 3: 1. Sal - Gå ud ad bagdør i byrådssalen. Til højre åbner du et skab og slår relæet, hvor der står lys i hele salen til. Husk at slukke lys, når du forlader salen efter arrangementets afholdelse (Se illustration nedenfor)

   

   

 • Er lokalet handicapvenligt?

  Der er adgang til lokalet med elevator. 

  Vær opmærksom på at elevatoren kræver en nøgle og der derfor skal laves en aftale med en ansat fra Byens hus hvis du ønsker at benytte den.

   

   

 • Hvad forpligter jeg mig til?

  Holder du et offentligt arrangement, uden at tage entré (eller med en meget symbolsk entré) behøver det ikke at koste penge at låne Den Gamle Byrådssal.

  Du betaler på en måde ved at holde huset åbent og bidrage til livet i bymidten. Tak for det!  

  Du forpligter dig i dette tilfælde til tre ting:

  1) At passe på Den Gamle Byrådssal: Åbne døren og tænde lyset på den rigtige måde. Passe på, når du flytter rundt på borde og stole. Og rydde op efter dig.

  2) At gennemføre Byens hus' markedsføringsmanual så dit arrangement bliver formidlet til offentligheden ad de rette (gratis) kanaler.

  3) At byde alle nysgerrige velkommen ved at lægge den røde løber ud og kommunikere (fx på en plakat) hvad der foregår lige nu og hvordan man kan deltage

   

Senest opdateret

03.01.2019