You are here

Giv dine gamle lysstumper til Byens hus

Af Byens hus
  • Billede af forskellige lysstumper og glas

    Lysstumper og glas fra Lysfesten 2021 - Lad os igen samle ind til næste års Lysfest

Fra den 24/3-2021 kan du igen aflevere dine gamle lysstumper til Byens Hus, hvor de vil forvandles fra skrald til skat

Alle de indsamlede lysstumper skal vi nemlig bruge til Lysfesten 2022. Her vil Byens hus gentage succesen med at invitere til værksted om lysstøberi. Vi vil her i fælleskab omstøbe gamle sterinstumper til helt nye lys.

Dette gør vi fordi, der desværre hvert år ender en masse gode lysstumper direkte i skraldespanden. Men det behøver ikke at være sådan, for de kan nemlig genanvendes. For der er faktisk stadig en masse god sterin tilbage i lysstumperne, som man nemt kan omstøbe til helt nye fine lys. Det er, hvad vi i byens hus kalder for "at gøre skrald til skat".

Hvordan?

Der er to måder, hvorpå du kan aflevere dine lysstumper til Byens hus:

  1. I Medborgerskabet, på Stændertorvet, er der en plastikkasse med teksten "lys" på. Her kan du aflevere dine lysstumper, når du har tid og mulighed.
  2. Du kan også ringe til husværten på telefon 20 53 48 05, og aftale tidspunkt for personlig aflevering.

DIT SKRALD ER ANDRES SKAT

Kig på dine ting med andres øjne. Dit skrald er måske andres skat.

Byens hus vil være et sted, hvor vi sammen gør skrald til skat

I Danmark elsker vi stearinlys – særligt i de mørke vintermåneder. Men også til fødselsdage, højtider, og hverdag. De spreder hygge, varme og lys. Den mørke side af det hyggelige lys er at produktionen kræver mange ressourcer og at vi ofte smider en god del af lyset ud. I Byens hus forvandler vi Skrald til Skat, og i fællesskabets og bæredygtighedens navn, har Roskildenserne afleveret lysstumper i Byens hus, siden lysfesten 2020. Og i fællesskab omstøber vi Skrald til Skat, for at sprede lys i hverdagen. 

Dato: 25. Februar 2021

Senest opdateret:

18. Marts 2021