You are here

ÆBLEROV: Overskudsæbler og –mennesker søges!

Af Byens hus
5 millioner kilo æbler går hvert år til i private haver. Byens hus vil gerne matche æbler og mennesker, for at bringe det tal lidt ned. Du kan derfor aflevere, bytte og hente æbler i ByLivsLab frem til 16. oktober i forsøget ”Gå på æblerov – husk at spørge om lov”.

Har I så mange æbler i haven, at I ikke kan nå at spise dem? Bugner naboens træer af frugt, der aldrig bliver spist? 

Frem til den 16. oktober kan du aflevere, bytte og hente æbler i Byens hus Roskilde! Og du kan gøre det hele ugen. Du skal blot ringe til husværten på telefon 20 53 48 05, som hjælper dig med hvor og hvordan.

Hvis der kommer rigtig mange æbler, så vil nogle af dem blive brugt til den madskole for børn, som Byens hus arrangerer sammen med Sjov Ferie og Spisehuset Grundsmag torsdag og fredag i efterårsferien.

”Alle kan bidrage med noget i vores lokalsamfund. Og dit skrald kan hurtigt blive til andres skat. Det er æblerovet her et godt eksempel på. Det eneste man skal gøre er nemlig at række hånden op og sige: ”jeg har æbler” eller ”jeg har tid” eller ”jeg kender nogen, jeg kan spørge”. Det håber vi at folk vil gøre og så står vi klar til at matche overskudsæbler med -mennesker”, forklarer Kathrine Krone Laurent, sekretariatsleder i Byens hus Roskilde.

Fakta:  Hvorfor? DIT SKRALD ER ANDRES SKAT

Kig på dine ting med andres øjne. Dit skrald er måske andres skat. Byens hus vil være et sted, hvor vi sammen gør skrald til skat.

Du kan aflevere æbler i Byens hus hele ugen, mandag-lørdag mellem kl. 10-20, om søndagen fra 10-16 (hvis du er i tvivl om hvor og hvordan, så ring til husværten: 20 53 48 05)

Adresse: Byens hus Roskilde, Stændertorvet 1D, 4000 Roskilde

Indtil den 16. oktober

 

Dato: 10. Oktober 2019

Senest opdateret:

10. Oktober 2019