You are here

Anbefalinger, stolthed og staycation

Af miakrogh
  • Billede af salvad parken

    Fotograf: Dorte Hedengran

Lokales anbefalinger til hinanden skal hjælpe os med at holde ferie hjemme, hvis du spørger VisitRoskilde og Byens hus. I sidste uge samarbejdede de om et virtuelt arrangement, der nu genopliver en guideside fra lokale til andre lokale (og et par enkelte turister fra resten af Danmark).

Hvordan kan man få feriestemning og nye oplevelser, men samtidig blive hjemme? Dét spørgsmål har mange danskere nok stillet sig selv og er måske blevet lidt triste ved tanken om, at ferie ikke længere rimer på eksotiske himmelstrøg og fremmede omgivelser.

Men svaret ligger lige under vores næser, hvis du spørger projekt- og turismekoordinator Louise Faber fra VisitRoskilde:

”Man kan sagtens prøve noget, man aldrig har prøvet før i Roskilde – og man kan genbesøge og genopdage. Vi vil gerne inspirere både dem, som kommer ”langvejsfra”, dem som holder flere ugers ferie hjemme, dem som tager på endagsture, og dem som måske arbejder her og ikke normalt har tid til at opdage de mange unikke seværdigheder og naturoplevelser, som findes i Roskilde,” siger hun.

Lokal stolthed gav nye svar

Sammen med Byens hus holdt VisitRoskilde et arrangement med det formål at give svar på spørgsmål om, hvordan man kan holde ferie hjemme i Roskilde, men samtidig opleve noget nyt; det man med et engelsk udtryk kalder ”staycation”. Til arrangementet, der foregik via chat og livestream på facebook, blev det tydeligt, at stolte lokale medborgere er de bedste guider, man kan drømme om.

”Roskilde Kommune er jo stor, og som medborgere ser vi vores omgivelser med forskellige øjne. Undervejs i arrangementet begyndte deltagerne at give hinanden gode ideer. Jeg bor fx selv i Jyllinge, og pludselig kunne jeg jo se, at det, jeg føler, er hverdag, sagtens kan være en ny skøn udflugt for én fra Viby eller Svogerslev,” fortæller Mie Hein fra Byens hus, der var arrangementets online-vært.

Lokalturisme er et vigtigt bidrag

Så selvom Corona har begrænset ind- og udrejser, er der ingen grund til at blive hjemme på terrassen. Ved at tage ud og opleve Roskildes mange fine steder er lokale samtidig med til at bidrage til det hårdt ramte turisterhverv, herunder attraktioner, spisesteder, cafeer, lokale butikker osv.

”Bare Spørg! om Staycation har vist et kæmpe potentiale, som VisitRoskilde gerne vil være med til at videreudvikle. Jeg oplevede hvor stort fællesskab og vilje, der findes derude! Mange vil gerne dele deres viden om deres ’yndlingssteder’ og ’hide-aways’, og mange efterlyser selvsamme! Byens hus initiativ viser på bedste vis, at vi kan og vil hinanden,” siger Louise Faber fra VisitRoskilde.

VisitRoskilde har derfor pustet nyt liv i siden www.visitroskilde.dk/lokale-anbefaler og opfordrer til at bruge hashtagsene #mitroskilde #visitroskilde og #baredanmark på de sociale medier. For på den måde at dele Roskilde med både lokale og udefrakommende.

National kampagne skal hjælpe dansk turisme

Under overskriften ”Meget mere end bare Danmark” skal en ny Danmarkskampagne gøre op med ideen om, at ferie i Danmark er det kedelige alternativ til en fed sommerferie i udlandet.  På den måde tages den gængse talemåde ”Vi skal bare være i Danmark i år” under kærlig behandling. For turismeerhvervet i Danmark er hårdt ramt af den globale corona-krise. Det gælder også for erhvervet i Roskilde. Men når smittefaren fra corona-virus lukker verden omkring os ned, åbner det til gengæld muligheder for, at de mere nære oplevelser rykker tættere på.

”Roskilde er meget mere end "bare", og sammen kan vi inspirere til de gode sommeroplevelser og give os selv og hinanden lyst til at genopdage egen baghave,” siger Louise Faber fra VisitRoskilde

Vil du være lokal anbefaler?

Vi opfordrer derfor også jer som jo elsker Roskilde til at være ambassadører for området. Det kan i gøre ved at sprede budskabet på de sociale medier med hashtagget #baredanmark. Så læg din anbefaling op på instagram med tekst op billede og brug #mitroskilde #visitroskilde #baredanmark eller skriv til louise@visitroskilde.dk

Bare Spørg!

Hver måned inviterer Byens hus spændende mennesker med viden om et bestemt emne, så du kan få en masse hjælp og svar. I 2020 har Byens hus indtil videre afholdt Bare Spørg! om Tour de France, Lokaler, Frivilligledelse og Staycation. Konceptet fortsætter efter sommerferien.

 

Dato: 08. Juni 2020

Senest opdateret:

08. Juni 2020