You are here

"Bare Spørg" i Byens hus

Af simonjo
 • Husvært i Byens hus

  For Alle, Fælles Ansvar, Bare Spørg.

Ny månedlig ”spørge-time” lover at bringe dig mindst ét skridt videre.

Første gang kan du spørge om frivillighed og det er torsdag den 26. september kl. 16-19 i lokalet: ByLivsLab, samme indgang som til Turistkontoret i Byens hus på Stændertorvet.

Mængden af information er nærmest uendelig. Og det kan være svært at søge sig frem til gode svar og mulige handlinger, hvis man gerne vil tage sagen i egen hånd. Men det gør det kommunale demokratihus på Stændertorvet ”Byens hus Roskilde” nu noget ved. 

”I Byens hus elsker vi, når folk gerne vil tage ansvar eller har spørgsmål. Det er nemlig når man spørger og får svar, at man bliver klogere på, hvad det næste skridt er”, fortæller sekretariatsleder i Byens hus Kathrine Krone Laurent. ”Og så skal man jo vide, at man altid kan spørge i Byens hus.”

 

Kom og spørg hver måned

”Bare Spørg” er titlen på en ny månedlig mulighed i Byens hus, hvor alle kommunens borgere er inviteret til at komme med deres spørgsmål. De første gange er det husets personale, der har bestemt temaerne, men siden er det håbet, at der vil komme ønske-emner på plakaten. Og når emnerne de første gange er frivillighed, fundraising og visuel kommunikation, så er det fordi husets personale oplever at få en del spørgsmål omkring disse emner.

”Vi forsøger altid at hjælpe folk mindst ét skridt videre, når de spørger os, men til de her arrangementer inviterer vi også nogle folk, som ved mere end os og derfor kan hjælpe flere skridt,” siger udviklingsmedarbejder Emma Svärd.

 

Spørg om frivillighed torsdag i frivilligugen

Til premieren torsdag den 26. september står mere end otte hjælpelystne folk klar til at tage imod spørgsmål i Byens hus. Én af dem er kommunens kultur- og idrætschef Poul Knopp Damkjær: “Det frivillige og almennyttige er en stor drivkraft i alle dele af Roskilde Kommune. Jeg er derfor altid nysgerrig på hvilke spørgsmål borgerne har og hvilken type hjælp de gerne vil have,” siger han

At første gang netop handler om frivillighed er ikke helt tilfældigt, da uge 39 igennem flere år har været omtalt som “frivilligugen i Roskilde”.

 

Samtaler med folk, der kan svare

Det kommer til at foregå på den måde, at alle kan komme på et tidspunkt mellem 16 og 19. Du vil blive mødt af en vært, der lytter til det spørgsmål om frivillighed du har. Det kan være du vil lave en event, gerne vil være frivillig til andres events eller starte en forening. Når værten har lyttet vil han eller hun sætte dig sammen med den person i lokalet som ved mest om lige det du spørger om. Sammen kan I få gode ideer til hvordan du kommer videre. 

”Det er ikke sikkert vi har det endelige svar eller det forkromede overblik, men ni hjerner tænker altid bedre end én,” siger Kathrine Krone Laurent.

 

FAKTA

Det kan du fx spørge om:

 • Jeg vil gerne være frivillig, men jeg har ikke så meget tid, hvad gør jeg?
 • Hvordan danner man en forening?
 • Jeg har en vild idé, hvor skal jeg starte?
 • Hvor/Hvordan kan man blive bedre til bestyrelsesarbejdet?
 • Jeg har brug for penge til mit projekt – hvad gør jeg?
 • Jeg har brug for at finde et lokale til min/vores aktivitet – hvad gør jeg?

STED: Byens hus Roskilde, ByLivsLab – Stændertorvet 1D, 4000 Roskilde

DATO: Torsdag den 26. september 2019

TID: Mellem 16 og 19. Kom når det passer dig, bliv så længe det giver mening

PRIS: Gratis inkl. kaffe/the og lidt at tygge på

TILMELDING: Ingen

KONTAKT: byenshus@roskilde.dk

FØLG MED: www.fb.com/byenshusroskilde/begivenheder


 

Om Frivillig Uge 39 Roskilde

I uge 39 fejrer, fremviser og udforsker vi frivilligheden i Roskilde.

Det gør vi med inspirerende, netværksskabende og gratis arrangementer for frivillige, foreninger og folk, der arbejder med frivillighed.

Det er Roskilde Festival, Frivilligcenter Roskilde, KulturCosmos, Byens hus Roskilde, INSP! & Roskilde Kommunes Kultur og Fritidsafdeling, der planlægger og koordinerer arrangementerne.

Det meste foregår i uge 39 – og det er ganske gratis.

 

Om Bare Spørg!

Hver måned inviterer Byens hus spændende mennesker med viden om et bestemt emne, så du kan få en masse hjælp og svar.

Torsdag den 26. september: Om frivillighed – muligheder, ideer, events, lokaler og foreningsliv

Torsdag den 24. oktober: Om fundraising – penge, puljer, fonde, sponsorer og ansøgninger 

Torsdag den 21. november: Om visuel markedsføring – fx plakater, annoncer og sociale medier

 

Hvorfor emnet ”frivillighed”?

I Roskilde brænder vi for frivilliglivet. Fra tanke til handling og fra enkeltprojekt til foreningsliv.

Og vi ved at Roskildes tusindvis af frivillige har brug for opbakning, sparring og svar på en masse spørgsmål for at komme videre.

Derfor tester vi i Frivilliguge 39 Roskilde, hvordan man bedst kan gøre viden og sparring tilgængelig for den enkelte frivillige eller forening. Hvad er der behov for? Og hvordan giver vi hinanden den bedste hjælp?

Vi har både erfaring og viden om mulighederne - Nu glæder vi os bare til at høre, hvad vi kan hjælpe dig med!

 

Her er nogle af dem du kan spørge:

 • Poul Knopp Damkjær, Kultur & Idrætschef i Roskilde Kommune.
 • Michael Riedel, Leder af frivilligcenter Roskilde. Michael ved alt om at være en forening og hos Frivillig Center Roskilde rådgiver han og hans kollegaer hver dag sociale foreninger.
 • Caroline Stokholm Clemmensen, Kulturhusleder af KulturCosmos. Caroline arbejder med deltagelse som omdrejningspunkt i den frivillighed og drift, der inkluderer og bygger bro både i Viby og resten af Roskilde.
 • Daniels Nayberg, Kulturansvarlig på INSP og event/festival-mager. Daniel har erfaring med eventproduktion, fundraising, foreningsdrift og socialøkonomi, særligt inden for musikkens verden
 • Marie Berthelsen, erfaren kulturmager. Marie startede sin karriere som leder af EVENT ( den ikke musikalske underholdning) på Roskilde Festival, og har igennem årtier udviklet Roskilde Kommune med kunst som drivkraft.
 • Lotte Damgaard, specialkonsulent i Roskilde Kommune med stor viden om folkeoplysende foreninger.
 • Thomas Carlsen, teamkoordinator i afdelingen: Veje & Grønne områder. Thomas ved alt om hvad der skal til for at få tilladelse til dit udendørs arrangement.
 • Emma Svärd, projekt- og udviklingsmedarbejder i Byens hus. Emma har erfaring med fundraising, projektudvikling og frivilligledelse (alt. Eventplanlægning).
Dato: 17. September 2019

Senest opdateret:

06. Januar 2020