You are here

SÅ ER LYSFESTEN I GANG – STØB DIT EGET LYS

Af Byens hus
Siden sidste lysfest, har Byens hus indsamlet stearinlysstumper for, at vi sammen kan forvandle Skrald til Skat. Eller som i denne omgang - Skrald til Lys!

Lysfesten 2021 er anderledes, end Lysfesten plejer at være. Men den er stadig fyldt med lys og (digitalt) fællesskab! At lave sine lysrester om til nye lys, i stedet for at smide dem ud, er både sjovt, nemt, og en ligetil måde, at få genbrug ind i hverdagen. Endnu en af de små ting, vi allesammen kan gøre, for at være en del af løsningen. 

I videoen herunder, kan du se hvordan du laver lysstøberi - hjemme ved dig selv. 

Lysmagi i Roskilde

Udover lysstøberi - hjemme hos dig selv, kan du også nyde lysinstallationerne Viften og Lysekko , der under Lysfesten stråler over Stændertorvet og i Bibliotekshaven. Derudover kan du opleve magien i den gamle klosterforvalterbolig, hvor værket ’Skyggernes hus’ af  billedkunstneren Maria Lau Krogh står i udestuen i Kreativt hus for børn. Museet for Samtidskunst lyser også op, fra kl. 16 til 22, hele ugen.

 

DEL DINE BILLEDER

Instagram med #lysfest2021 og #hitmedstumperne – og tag @byenshus_roskilde

Del dit billede på Byens hus Facebook-side

Send dit billede i en mail til Byens hus

VI ER ALLE EN DEL AF LYSFESTEN – VI ER ALLE EN DEL AF LØSNINGEN 

DIT SKRALD ER ANDRES SKAT

Kig på dine ting med andres øjne. Dit skrald er måske andres skat

Byens hus vil være et sted, hvor vi sammen gør skrald til skat

I Danmark elsker vi stearinlys – særligt i de mørke vintermåneder. De spreder hygge, varme og lys. Den mørke side af det hyggelige lys er at produktionen kræver mange ressourcer og at vi ofte smider en god del af lyset ud. I Byens hus forvandler vi Skrald til Skat, og i fællesskabets og bæredygtighedens navn, har Roskildenserne afleveret lysstumper i Byens hus, siden lysfesten 2020. Her under lysfesten 2021, laver vi digitalt  lysstøberværksted - hjemme hos dig selv, hvor vi i fællesskab omstøber Skrald til Skat, for at sprede lys i hverdagen. 

Dato: 25. Januar 2021

Senest opdateret:

09. Februar 2021