You are here

Skraldemiddag - Under Gulvtæppet

Af simonjo
Kom til gratis skraldemiddag i Byens Hus i Roskilde!

Følg med i facebookeventet: https://www.facebook.com/events/484321292168583/

Lokale: Under Gulvtæppet, Stændertorvet 1 B, Kælderen, 4000 Roskilde (indgang i gården bag Det Gamle Rådhus)

I forbindelse med Green Friday inviterer vi til gratis middag lavet på overskudsmad fra byens supermarkeder i Byens Hus, Roskilde klokken 18. Alle er velkommende - både til spisning, madlavning og skraldning! Menuen afhænger af, hvad vi får skraldet.

Under middagen vil der blive holdt et inspirerende klimarelateret oplæg (TBA).

Hvis du har lyst til at være med til at lave mad, så kan du komme kl. 15:30.

Og har du lyst til at være med til at skralde med os aftenen før, så læs nærmere her: https://www.facebook.com/events/1011316082546077/

Hvad er Green Friday?
Green Friday er en bæredygtig bevægelse, som er opstået som en modvægt til Black Fridays incitament til overforbrug. Her kan man på samme dag i stedet bytte sig til fine og brugbare ting og tøj. I år slutter vi dagen af med en lækker middag, hvor råvarerne er baseret på overskudmad, der ellers ville være blevet smidt ud.

Og hvorfor egentlig skralde?
Madspild er et stort problem både i Danmark og på verdensplan. I Danmark skønnes det at 715.000 ton mad årligt ender i skraldespanden. 36% af dette kommer fra vores private husholdninger og 23% fra detailhandlen (altså supermarkeder). Madspildet koster danske husholdninger 13,5 mia. kroner (inkl. moms og afgifter).

Udover de økonomiske tab er det et stort slid på planetens ressourcer, at vi ikke udnytter det, jorden producerer på bedre måde. I flg. FN står landbruget står for mindst 18% af den samlede CO2 udledning, og meget af dette bliver aldrig spist.

Selvom der efterhånden er opmærksomhed på dette i bl.a. Danmark, og at der er mange gode tiltag såsom Fødevarebanken, så er det altså stadig en stor udfordring. Ved at skralde sætter vi fokus på problemet, og opdager at maden der bliver smidt ud, oftest sagtens kan bruges.

Dato: 18. November 2019

Senest opdateret:

18. November 2019