You are here

Sommertema: Byens – og turisternes - hus

Af Kathrine Krone
  • Sommertema i Byens hus

    Fotograf: Oliver Jønk Boel

    Kan du gøre det bedre? Hent din egen #AlleTidersRoskilde-ramme i Byens hus fra 1. juni

  • Postkort-ramme

    Du kan også printe din egen version ... husk blot #AlleTidersRoskilde eller #RoskildeForever

Savner du inspiration til at se Roskilde Kommune med nye øjne? Eller vil du videregive dine gode turist-fif, så skal du opleve sommertemaet i Byens hus, som både er for indbyggere og gæster.

VisitRoskilde og Byens hus samarbejder om et nyt sommertema, der skal gøre det nemmere at udveksle anbefalinger af de mere skjulte attraktioner i Roskilde Kommune. Sommeren er højsæson i turisinformationen - og som lokal kan du både hjælpe de mange turster godt på vej og samtidig selv blive inspireret til at opleve nye steder i Alle Tiders Roskilde!

Inspiration og udfordring

Formålet med sommertemaet er nemlig at det fungerer begge veje understreger Kathrine Krone Laurent, der er sekretariatsleder i Byens hus.

Tanken med Byens hus er at inspirere og udfordre. Så hvis du vågner en dag med den tanke; Jeg vil gerne inspireres. Så kan du komme ned i Byens hus og blive klædt på til at se Roskilde Kommune med nye øjne. Det er ligegyldigt, om du er barn eller voksen, bor her til dagligt eller bare er på besøg. Den tankegang synes jeg vores samarbejde med Visit Roskilde er et godt eksempel på.

Åbning den 1. juni 2017

Den 1. juni bliver der åbnet op for det nye sommertema, som byder på et dynamisk rum, hvor VisitRoskilde hver dag giver 3 bud på hvad man som turist kan foretage sig i Roskilde. Hver dag tilbyder Roskildes aktører sjove og spændende ting på programmet og de vil på en nem og inspirerende måde blive vist med "Todays Special".

Men det bliver ikke kun turistkontoret der skal hjælpe de nysgerrige turister på vej. For selvom turistattraktionerne er et godt udgangspunkt, når man besøger et nyt sted i verden, så er interessen for hvad "de lokale" anbefaler i deres egen natur og by, stærkt stigende.

Anbefal dit yndlingssted

Hvis du var turistguide for en dag – hvad ville du så vise frem? Det spørgsmål får vi nu alle mulighed for at give et bud på. Rundt omkring i kommunen vil der ligge nogle guldrammer – i postkort format – som man kan tage et billede igennem af ens yndlingssted. Guldrammen kan også findes i MEGET stor størrelse på Stændertorvet – 3 x 2 meter. Her kan både turister og lokale tage en uforglemmelig selfie og dele den med andre via hashtagget #AlleTidersRoskilde eller #RoskildeForever, hvilket senere på sæsonen, udmønter sig i en udstilling til ære for de besøgende turister som ønsker en lokal vinkel på en god naturoplevelse eller et godt frokoststed.

Mette Holmgren, vicedirektør i VisitRoskilde, glæder sig til at fremhæve alle de mange muligheder der er at opleve i Roskilde – fra borgernes perspektiv;

"I VisitRoskilde arbejder vi løbende på at udvikle tiltag, som skal inspirere vores mange gæster til at blive længere i byen – og her er Roskildes underskov af spændende lokale åndehuller og særegne oplevelser et vigtigt redskab. De kan nemlig være mindst lige så interessante at føje til et dagsprogram i Roskilde som byens helt naturlige fyrtårne. Derfor er vi meget glade for henover sommeren at kunne vise både borgernes personlige anbefalinger til ’must-sees’ og ’Todays Special’ i samarbejde med Byens Hus”.

Fakta

Det nye sommertema i ByLivsLab kan besøges:

Man-fre 10-17 og lørdag 10-13

Temaet åbner den 1. juni 2017 og vil være til at opleve i ByLivsLab til slutningen af august.

Dato: 30. Maj 2017

Senest opdateret:

30. Maj 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.