You are here

Spisehus i Byens hus: ”En stor dag for huset”

Af simonjo
  • Underskrivning af restaurant

    Marie og Andreas fra Grundsmag underskriver kontrakt til den nye restaurant.

Den lokale virksomhed Grundsmag ønsker at være en del af det pulserende liv i og omkring Byens hus på Stændertorvet i Roskilde historiske bymidte.

I dag blev det offentliggjort, at det lokale madprojekt og virksomhed Grundsmag flytter ind i lokalerne i det gamle rådhus, som er en del af Byens hus Roskilde

”Det er en stor og glædelig dag for Byens hus,” fortæller leder af huset Kathrine Krone Laurent og uddyber: ”Mad giver glæde, fællesskab og dialog. Derfor gør det mig så glad, at vi nu får en mad-makker ind i Byens hus – og oven i købet en både dygtig, idérig og erfaren en af slagsen,”

Lokalt og økologisk for alle

Grundsmag har indtil nu haft lokaler på Helligkorsvej, men de to ejere Marie Vedel og Andreas Rasmussen følte sig klar til et nyt eventyr. De ønsker at lave et spisehus, som tilbyder mad til en overkommelig pris og baseret på lokale og økologiske råvarer.

Åbning 1. september

Aftalen indgås pr. 1. juni, så de kan etablere køkken mv i sommermånederne og opstarte Folkehuset 1. september.

Grundsmag vil fortsætte deres nuværende aktiviteter med madskoletilbud og levering af mad til private og virksomheder.
Dertil vil de lægge et spisehus, som også tilbyder foredrag, undervisning, smagninger og folkekøkken.

For Grundsmag er det målet at holde åbent alle ugens dage kl. 10-21, men i opstartsperioden vil der være lukket om mandagen.
 

Bagom Grundsmag
Grundsmag er drevet af Marie Vedel og Andreas Rasmussen, som begge er kokke og Marie er økonom. De har det seneste år drevet Grundsmag i Roskilde. De har et stort lokalt netværk og erfaring fra Roskilde.

Bagom lokalerne i Byens hus

Lokalerne til restauration/café i Byens hus har to gange været ramt af lejere, der måtte sige fra, kort tid inden de skulle overtage lejemålet.

I januar 2016 underskrev en virksomhed aftale om cafédrift, men måtte inden den officielle åbning om sommeren træde ud af aftalen med kommunen.

Efter endnu en udbudsrunde, optages der i juni 2017 forhandlinger, og der indgås aftale om en restaurant på socioøkonomiske vilkår i marts 2018. Efterfølgende viser det sig, at det er vanskeligt at skaffe kapital til etablering af restauranten.

I januar 2019 beslutter Økonomiudvalget derfor at forhandle en kontrakt på almindelige vilkår.

Dato: 07. Juni 2019

Senest opdateret:

07. Juni 2019