You are here

Tanketræer på Kulturstrøget

Af miakrogh
Besøg Kulturstrøget – bymidtens kulturelle hjerte banker stadig

Parallelt med Algade ligger bymidtens otte Kulturinstitutioner som perler på en snor. Og selvom de fysiske huse holder midlertidigt lukket grundet Covid-19, pibler det frem med nye tiltag, der er et besøg værd – både fysisk og digitalt. Her er et udpluk af Kulturstrøgets mange gratis aktiviteter for både børn og voksne i den kommende tid. Alle er velkomne!

Tanketræer på Kulturstrøget

Kulturstrøget er en alternativ gåtur i Roskilde bymidte – parallelt med Algade.

I denne tid, hvor alle otte institutioner holder lukket for aktiviteter kan man i stedet opleve og gå i dialog med en række tanketræer på ruten, der går fra Stændertorvet forbi the-haven ved Roskilde Museum og haven ved Algade 31 og slutter i Bibliotekshaven.

Stændertorvet foran Byens hus: del tanker og behov med hinanden

Som mennesker har vi brug for at lytte og blive lyttet til. Og du kan nu dele deler dine tanker og behov med andre via de otte opstillede tanketræer foran det gamle rådhustårn. Hvad tænker du? Hvad har du behov for? Skriv en seddel og hæng den op så den kan inspirere og motivere.
Byens hus vil løbende samle op på de temaer, der opstår og søge at finde lokale løsninger på lokale behov.

#AlleTidersTanker #tanketræer

Tanketræer for skoleklasser 

OBS! Sidste chance for at besøge Tanketræerne på Stændertorvet er onsdag den 24. juni 2020

Genopdag byen sammen med Roskilde Museum

Selvom du lige nu ikke kan komme ind og se udstillinger på museet, står du faktisk midt i - og er en del af - museets største udstilling, nemlig Roskilde. Museet inviterer dig til at genopdage byen ved at fortælle om et sted i byen, som betyder noget for dig. I haven ved siden af museet kan du skrive det ned på en lille seddel og hænge den i det store træ. Her kan du også læse, hvad andre har skrevet – og gå videre ud og genopdage Roskilde. 

Sæt en perleplade op ved Algade 31 eller Bibliotekshaven - #detblivergodtigen 

Indimellem kan man godt trænge til at blive mindet om, at det bliver godt igen. Derfor inviterer Algade 31 og biblioteket borgerne til at lave en perleplade formet som en regnbue og hænge den op i et træ ved Algade 31 eller i Bibliotekshaven. Da regnbuen den seneste tid er blevet brugt som symbol på, at #detblivergodtigen. Du kender træet på det røde bånd, der er bundet omkring det.

Lyt til podcasts fra Museet for Samtidskunst

Ormehuller, fyrværkeri, whistlebloweren Li Wenliang og musik som tidsrejse er emner, som de fem kunstnere i Museet for Samtidskunsts lydværker Isolationskunst berører. Kunstnerne har alle på en uge skabt værker til serien, som handler om, hvordan Corona-situationen isolerer mennesker i deres hjem over hele verden. Kunstnerne er Irina Jasnowski Pascual og Tyler Berrier fra New York og Tennessee, Xiaoshi Vivian Vivian Qin fra Kina, Sandra Mujinga fra Oslo, C.Y. Frostholm fra København.
Lyt til lydværkerne på Podcast samtidskunst

LIVE Ghost Walk med Roskilde Bibliotekerne og Visit Roskilde på Facebook
Roskilde Bibliotekernes Tonny Larsen inviterer alle levende og døde med på jagt efter Roskildes spøgelser via live sending på facebook. Kig med, hvis du tør! Arrangementer er blevet til i et samarbejde med Visit Roskilde og du kan følge med på begge steders Facebook-kanaler.
Onsdag den 6. maj kl.19-19.30 på Facebook: LIVE Ghost Walk   

Derudover kan du også tage på en virtuel rundtur i udstillingen hos Kunsthuset Palæfløjen på Youtube, vi har en Corona Camino og forfatterinterviews, Alsang Live stream på vej og meget mere. Hold dig opdateret på kulturhusenes facebook- og hjemmesider for mere information.

Dato: 24. April 2020

Senest opdateret:

22. Juni 2020