You are here

Om TIFUGLEPÅTAGET

Kunstnerfællesskabet TIFUGLEPÅTAGET består af professionelle dramatikere, forfattere, visuelle historiefortællere, scenografer samt kulturmagere, som bor eller har praksis i Roskilde Kommune.

Det nystartede fællesskab holder til på 2. sal i det moderne medborger- og demokratihus Byens hus på Stændertorvet i Roskilde.  Det daglige møde mellem medlemmerne inspirerer og føder nye ideer på tværs af faglighederne og gør det let at gå fra ide til handling. Den bærende idé er, at de forskellige kunstneriske fagligheder gavner huset, byen og kunstnerne selv. Initiativtager og kunstnerisk facilitator af TIFUGLEPÅTAGET er kulturkonsulent i Roskilde Kommune Marie Berthelsen, som igennem årtier har udviklet Roskilde Kommune med kunst som drivkraft.

Et af formålene med fællesskabet er at medvirke til at forankre professionelle kunstnere og kulturmagere på højt niveau i Roskilde. At sikre dem ro og rammer, så de bliver og bidrager til kommunens udvikling.  Desuden er det formålet at aktivere kapaciteter fra TIFUGLEPÅTAGET ’s netværk og sætte dem i spil i Roskilde.

TIFUGLEPÅTAGET afholder desuden årligt en række saloner i den gamle byrådssal med fokus på tværfaglig inspiration, ny viden og lokalt engagement. Salonerne inddrager publikum, udøvende kunstnere, virksomheder og institutioner til et reelt møde i øjenhøjde. Salonerne er i 2020 støttet af Øernes Kunstfond.

TIFUGLEPÅTAGET insisterer på at vise at kunsten, samtiden og byen i høj grad vedrører hinanden.

Byrådet har besluttet, at Byens hus bl.a. skal være katalysator for byliv i Roskilde Kommune. Det er på denne baggrund, at kulturkonsulent Marie Berthelsen startede arbejdet med en tværkunstnerisk inkubator for lokale kunstnere og kulturmagere. Dette arbejde har lige nu udtryk af kunstnerfællesskabet TIFUGLEPÅTAGET

 

 

 

Senest opdateret

09.03.2020